

BIOM BIO-100 teljes kiőrlésű bio búzaliszt
2 kg-os kiszerelés.
Többgabonás prémium búzaliszt, mely tradicionális, hidegőrléses technológiával készül,
megőrizve ezáltal a feldolgozott gabonákban található tápanyagokat és természetes olajokat.
Az eljárás nem csak a beltartalmi érték megóvása szempontjából kíméletes,
de egyedi textúrát és ízt is kölcsönöz a lisztnek.
Teljes kiőrlésű termékünk nem tartalmaz mást, mint az egész gabonaszemeket (erre utal a névben szereplő szám is: 100%).
A komplexebb ízélményhez háromféle búzát őrlünk egyszerre
Hasznos információk a kövesmalmi lisztek használatáról:
Ha kövesmalmi liszttel dolgozol, semmiképp se egy az egyben alkalmazd az eddig megszokott receptjeidet, amik a szupermarketek polcairól származó (hengermalmi fehér) lisztekhez voltak igazítva.
A kövesmalmi liszteket használva tapasztalni fogod, hogy az eddigi arányokhoz képest növelned kell az adott tészta nedvesanyag-tartalmát (legyen szó akár kenyér esetében vízről, vagy egy süti készítésekor olajról, joghurtról vagy tojásról, vagy épp a palacsintatészta keverésekor tejről).
Ne lepődj meg, a végeredmény más lesz: sötétebb szín, tömörebb, sűrűbb szerkezet és gazdagabb, intenzívebb íz jellemzi a kövesmalmi TK lisztek felhasználásával készült tésztákat.
Javasoljuk, hogy ismerkedés elején keverd más liszttel (fehér liszttel); pl. először 20%-ban váltsd ki a fehér lisztet kövesmalmira, vagy ha bátrabb vagy kezdj 30%-os aránnyal, majd fokozatosan emelheted a „köves” liszt arányát a neked tetsző színig, ízvilágig, a folyamat során pedig apránként, és nem drasztikusan megtapasztalva az új liszt tulajdonságait, viselkedését.
Kovászos kenyér készítésére külön kitérnénk: ez esetben különösen javasoljuk az előbbiekben ismertetett keveréses módszerrel történő próbasütéseket, a tészta összeállításakor a vízmennyiség fokozatos adagolását, a tészta kézzel történő eldolgozását, illetve a kovászt is célszerű megerősíteni egy kövesmalmi őrlemény bevetése előtt.
Az is teljesen rendben van, ha neked a "köves" TK lisztek túl sötétek, túl intenzívek és hosszú távon is megmaradsz például egy 50-50%-os keverési aránynál, és úgy használod a konyhádban, már így is sokat teszel a saját és a családod egészségéért (ily módon ötvözheted is a kétféle liszt erősségeit: könnyebben kezelhető, világosabb színű tésztát kapsz, gazdagabb ízzel és magas tápanyagtartalommal).
S hogy mihez használhatod a kövesmalmi liszteket a konyhádban? Szinte mindenhez, amit eddig fehér lisztből készítettél: kenyerek, péksütik, édes sütik, sós rágcsák, pogácsák, kekszek, piték, tészták, lángos, fánk, galuska, gofri, palacsinta és a többi..
Jó kísérletezést és minél több teljes falatot kívánunk nektek!
Ez még talán érdekelhet