Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Bio liszt
  • Bio liszt

BIOM BIO-100 2kg teljes kiőrlésű bio búzaliszt

2 200 Ft
Bruttó ár Szállítási idő: 1-5 munkanapon belül.

BIOM BIO-100  teljes kiőrlésű bio búzaliszt

2 kg-os kiszerelés.

Mennyiség

Többgabonás prémium búzaliszt, mely tradicionális, hidegőrléses technológiával készül,

megőrizve ezáltal a feldolgozott gabonákban található tápanyagokat és természetes olajokat.

Az eljárás nem csak a beltartalmi érték megóvása szempontjából kíméletes,

de egyedi textúrát és ízt is kölcsönöz a lisztnek.

Teljes kiőrlésű termékünk nem tartalmaz mást, mint az egész gabonaszemeket (erre utal a névben szereplő szám is: 100%).

A komplexebb ízélményhez háromféle búzát őrlünk egyszerre

Hasznos információk a kövesmalmi lisztek használatáról:

Ha kövesmalmi liszttel dolgozol, semmiképp se egy az egyben alkalmazd az eddig megszokott receptjeidet, amik a szupermarketek polcairól származó (hengermalmi fehér) lisztekhez voltak igazítva.

A kövesmalmi liszteket használva tapasztalni fogod, hogy az eddigi arányokhoz képest növelned kell az adott tészta nedvesanyag-tartalmát (legyen szó akár kenyér esetében vízről, vagy egy süti készítésekor olajról, joghurtról vagy tojásról, vagy épp a palacsintatészta keverésekor tejről).

Ne lepődj meg, a végeredmény más lesz: sötétebb szín, tömörebb, sűrűbb szerkezet és gazdagabb, intenzívebb íz jellemzi a kövesmalmi TK lisztek felhasználásával készült tésztákat.

Javasoljuk, hogy ismerkedés elején keverd más liszttel (fehér liszttel); pl. először 20%-ban váltsd ki a fehér lisztet kövesmalmira, vagy ha bátrabb vagy kezdj 30%-os aránnyal, majd fokozatosan emelheted a „köves” liszt arányát a neked tetsző színig, ízvilágig, a folyamat során pedig apránként, és nem drasztikusan megtapasztalva az új liszt tulajdonságait, viselkedését.

Kovászos kenyér készítésére külön kitérnénk: ez esetben különösen javasoljuk az előbbiekben ismertetett keveréses módszerrel történő próbasütéseket, a tészta összeállításakor a vízmennyiség fokozatos adagolását, a tészta kézzel történő eldolgozását, illetve a kovászt is célszerű megerősíteni egy kövesmalmi őrlemény bevetése előtt.

Az is teljesen rendben van, ha neked a "köves" TK lisztek túl sötétek, túl intenzívek és hosszú távon is megmaradsz például egy 50-50%-os keverési aránynál, és úgy használod a konyhádban, már így is sokat teszel a saját és a családod egészségéért (ily módon ötvözheted is a kétféle liszt erősségeit: könnyebben kezelhető, világosabb színű tésztát kapsz, gazdagabb ízzel és magas tápanyagtartalommal).

S hogy mihez használhatod a kövesmalmi liszteket a konyhádban? Szinte mindenhez, amit eddig fehér lisztből készítettél: kenyerek, péksütik, édes sütik, sós rágcsák, pogácsák, kekszek, piték, tészták, lángos, fánk, galuska, gofri, palacsinta és a többi..

Jó kísérletezést és minél több teljes falatot kívánunk nektek!

lisztbio02

Értékelések

Értékeld a terméket

BIOM BIO-100 2kg teljes kiőrlésű bio búzaliszt

BIOM BIO-100  teljes kiőrlésű bio búzaliszt

2 kg-os kiszerelés.

Értékeld a terméket

Ez még talán érdekelhet