Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.
Bio liszt bl55 2Kg
  • Bio liszt bl55 2Kg

BIOM BIO Sima Félfehér Búzaliszt 2Kg

1 900 Ft
Bruttó ár Szállítási idő: 1-5 munkanapon belül.

BIOM Sima Félfehér BIO Búzaliszt

2 kg-os kiszerelés.

Mennyiség

Egy fajta búzából készül: kövön őröljük a gabonát, majd szitáljuk a lisztet (300 mikronon 100% átesés),

ezáltal finomabbak a szemcsék és kisebb a liszt korpa tartalma.

Tápanyagokban gazdag, ízletes, de világosabb kenyerek és pékáruk készíthetők belőle.

Általános konyhai felhasználásra is jó szívvel ajánljuk ezt a lisztünket az egészségtudatos táplálkozás híveinek.

Hasznos információk a kövesmalmi lisztek használatáról:

Ha kövesmalmi liszttel dolgozol, semmiképp se egy az egyben alkalmazd az eddig megszokott receptjeidet, amik a szupermarketek polcairól származó (hengermalmi fehér) lisztekhez voltak igazítva.

A kövesmalmi liszteket használva tapasztalni fogod, hogy az eddigi arányokhoz képest növelned kell az adott tészta nedvesanyag-tartalmát (legyen szó akár kenyér esetében vízről, vagy egy süti készítésekor olajról, joghurtról vagy tojásról, vagy épp a palacsintatészta keverésekor tejről).

Javasoljuk, hogy ismerkedés elején keverd más liszttel (fehér liszttel); pl. először 20%-ban váltsd ki a fehér lisztet kövesmalmira, vagy ha bátrabb vagy kezdj 30%-os aránnyal, majd fokozatosan emelheted a „köves” liszt arányát a neked tetsző színig, ízvilágig, a folyamat során pedig apránként, és nem drasztikusan megtapasztalva az új liszt tulajdonságait, viselkedését. 

 

Kovászos kenyér készítésére külön kitérnénk: ez esetben különösen javasoljuk az előbbiekben ismertetett keveréses módszerrel történő próbasütéseket, a tészta összeállításakor a vízmennyiség fokozatos adagolását, a tészta kézzel történő eldolgozását, illetve a kovászt is célszerű megerősíteni egy kövesmalmi őrlemény bevetése előtt.

S hogy mihez használhatod a kövesmalmi liszteket a konyhádban? Szinte mindenhez, amit eddig fehér lisztből készítettél: kenyerek, péksütik, édes sütik, sós rágcsák, pogácsák, kekszek, piték, tészták, lángos, fánk, galuska, gofri, palacsinta és a többi..

Jó kísérletezést és minél több teljes falatot kívánunk nektek!

lisztbio01

Értékelések

Értékeld a terméket

BIOM BIO Sima Félfehér Búzaliszt 2Kg

BIOM Sima Félfehér BIO Búzaliszt

2 kg-os kiszerelés.

Értékeld a terméket

Ez még talán érdekelhet