Sütődiszkosz 12 fő részére
Ez a sütődiszkoszt a horgászoknak és turistáknak, családoknak és akár nagyobb társaságok ételének elkészítéséhez tökéletes!
12 éhes embert kiszolgál ízletes fogásokkal!
A diszkoszsütő parázsban, nyílt lángon, kemencében, kandallóban, villany- és gázsütőben is használható!
Praktikusan zárható acél lemezből, kézi munkával készült, sütő és pároló edény.
Anyag: natúr acél lemez
Méretei:
Átmérő: 335 mm
Magasság: 215 mm
Nettó Súly: 2370 gramm
Bruttó súly: 2760 gramm (dobozban)
Belső kapacitása: 4,5 kg (ideálisan 2,5 kg hús, 2 kg zöldségféle)
Első használat előtt a sütődiszkoszt be kell avatni!
Először az edényt forró vízben, semleges mosogatószerrel mossa el, törölje szárazra, ezután kívül belül kenje be zsírral
vagy olajjal és alaposan hevítse fel gázperzselővel, vagy egyszerűen csak tűzbe, parázsba helyezve!
A diszkoszsütőből rövid idő alatt kiég a zsiradék, a színe sötétlila színre változik.
Ezután már kevésbé lesz hajlamos a rozsdásodásra és a benne készült ételek letapadására.
Vigyázat!!!
Soha ne égesse ki a sütődiszkoszt beltérben, azt mindig szabadban, kellő körültekintéssel végezze.
Kerülje az égési sérülés veszélyét!
Mindenképpen használjon védőkesztyűt a kiégetés és a későbbi használata folyamán!
Tisztítása és tárolása:
Minden használat után a sütődiszkoszt meleg, semleges mosószeres vízzel mossa el, kerülje az agresszív súrolószerek és eszközök használatát,
majd szárítsa meg és kívül-belül kenje ki vékonyan olajjal vagy zsírral a következő használatig a rozsdásodás elkerülése érdekében.
Használata:
A zsírral vagy olajjal kikent diszkoszsütőbe rétegezve tegye bele a hozzávalókat, lehetőleg a legalsó sorba szalonna vagy zöldségek kerüljenek,
majd mikor tele van, akár púposan is a sütődiszkosz, hajtsa rá a tetejét és zárja rá a zárat.
Kibéleleheti a diszkoszt alumínium fóliával is így a termék tisztítása könnyebb lesz.
A zárt sütődiszkoszt helyezze a tűz parazsába, a kemencébe vagy csak tegye be a sütőbe. Körülbelül 50-90 perc alatt elkészül benne az étel.
Miután kivette a tűzből 4-5 percet pihentesse az a sütődiszkoszt, csak ezután nyissa ki óvatosan, nehogy a kicsapó pára megégesse!
Villám recept:
Rakd tele mindennel, ami kéznél van( szalonna, zöldségek, hús szeletek megint zöldség és még egy kis szalonna) tedd bele a parázsba!
Még kavargatnod sem kell.
Ne félj, nem ég oda!
Ha a kertet betöltötte a párolt zöldségek finom illata(kb. 1 óra), akkor készen is van!