Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

        

Hozzávalók :

1.5-2 kg paradicsom, fűszerek ízlés szerint: só, bors, 3 teáskanál oregánó, 2 teáskanál kakukkfű, 3 teáskanál barna cukor,2-3 fej hagyma, pár gerezd fokhagyma

Maradékhőn 180 fok környékén rakjuk a kemencébe egy tepsiben a  felvágott paradicsomot hagymát és fokhagymát, fedjük le majd ha a kemence már csak 100-110 fokos akkor levehetjük a fedőt róla. Ha este rakjuk  a kemencébe akkor akár egész éjjel bent is maradhat nem lesz baja. Másnap egy lábosba átöntjük ekkor mehetnek hozzá a fűszerek ízlés szerint majd az egészet turmixoljuk össze.Forraljuk fel majd töltsük kisebb üvegekbe. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.