Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

  

A tökéletes fehér kenyér kemencében

Hozzávalók:

 Az esti kovászhoz:

250 ml víz

250 g búzaliszt (Bl 55)

40 g élesztő

1 ek étolaj

A tésztához:

1 Kg búzaliszt

25 g só

10 g cukor

2 ek étolaj

510 ml víz

Elkészítés:

Este elkészítjük a kovászt (előtésztát). Egy tálban a hozzávalókat egy fakanállal elkeverjük, galuska tészta állagot kapunk, fóliával takarjuk le az edényt.

Másnap a hozzávalókat egy tálba tesszük, majd mehet bele az este elkészített kovászunk. Jól kidagasszuk, a vizet több részletben adjuk hozzá mert lehet kicsit több vagy kevesebb kell bele. A tészta fényes, nem ragadós könnyen formázható, rugalmas legyen. Liszt a dagasztás után már ne érje, így marad szép fényes a kenyerünk.

Letakarva 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk és újra pihentetjük amíg duplájára nem nő. Utána formázzuk majd beletesszük az edénybe. Az edény aljára sütőpapírt teszünk ami alá alá vizet spricceljünk.Kelesztjük még harminc percig,majd bevágjuk.

Az edény tetejét is bespricceljük, teszünk oda is sütőpapírt. Lefedjük  és mehet a 230 fokos kemencébe 40 percre, majd fedő nélkül még pár percre visszatesszük a kemencébe. Aranybarnára süssük mert akkor fog cserepesedni! Amikor kivettük lespricceljük vízzel így lesz szép cserepes és roppanós.