Hozzávalók:
Tészta:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
egy csipet cukor
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg margarin
2 db nagyobb tojás sárgája
1 ek. só
10 dkg reszelt sajt
A tetejére:
1 db tojás
20 dkg sajt
ízlés szerint köménymag vagy szezámmag
Elkészítés:
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
A lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk,picit pihenhet de külön keleszteni nem kell, közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük.( ha szezonja van akkor medvehagymát is lehet bele tenni.)
Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Mobilkemencében 180-200 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük