Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Hozzávalók:

Tészta:

80 dkg liszt

5 dkg élesztő

egy csipet cukor

5 dl tej

1 dl olaj

Töltelék:

25 dkg margarin

2 db nagyobb tojás sárgája

1 ek. só

10 dkg reszelt sajt

A tetejére:

1 db tojás

20 dkg sajt

ízlés szerint köménymag vagy szezámmag

Elkészítés:

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.

A lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.

A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk,picit pihenhet de külön keleszteni nem kell, közben elkészítjük a tölteléket. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.

A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük.( ha szezonja van akkor medvehagymát is lehet bele tenni.)

Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.

A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Mobilkemencében 180-200 fokon 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük