Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

 Füstölés mobilkemencében

Az ételeket egykor füstöléssel tartósították napjainkban a friss hozzávalók bármikor beszerezhetők, így az ízesítésen az aromán  van inkább a hangsúly. A mobilkemencénkben nem csak sütni de akár füstölni is tudunk.

   

A hőfoktól függően több füstölési módszer is létezik, van meleg füstölés és hideg füstölés, az azonnali füstölés pedig füstös aromát kölcsönöz az ételnek. A füstölő faforgács közvetlenül a parázságyra is szórható amikor levettük a tepsiről a fedőt és már csak pirítjuk a húst akkor szórjuk a parázsra a forgácsból így az ételünk különleges aromát kap.

Egyes fa fajták eltérő aromával rendelkeznek, a  zamatuk miatt a cseresznyefából és a hikorifából készült füstölőforgács különleges ízt ad az ételnek. A  cseresznye ideális  sertés és marha húsokhoz, kukoricához. A tölgyfa nagyon jó megy  a vadhoz, bárány, és marha húsokhoz. Az almafát a halhoz és a csirkéhez, kukoricához használjunk, érdemes kipróbálni a Jim Beam fa chips egyedülálló ízét, az ínyencek akár fekete tea levelét is használhatják füstölésre. Jó dolog többféle füstölőforgácsot kipróbálni, hogy milyen aromát kölcsönöz a húsnak. 

   

A füstölés intenzitása ízlés szerint variálható, de függ az alapanyagtól és a  mennyiségétől is.

   

Kolbászok, szalonna, húsfélék füstölésére a bükk fűrészpor a legalkalmasabb ajánljuk hozzá a hideg füst generátort használni a mobilkemencében. Amikor a generátorban szépen elkezd égni a forgács, akkor zárjuk le pillangószelepet és csukjuk be az ajtókat, hogy a füst ne tudjon kiszökni. A hideg füstölés 3-5 de akár hét napig is eltarthat a füstölés erősségétől függően. 

Ha a hús sütése előtt szeretnénk füstölni  akkor, hogy magába szívja az ízeket és lebontsuk a rostokat, szurkáljuk meg a húst szórjuk meg borssal, sóval alaposan dörzsöljük be .Választhatjuk a pácolást is, ehhez különböző pácokat is vásárolhatunk vagy szószba is márthatjuk a húst. Egy éjszakán át pihentessük, majd vízzel  mossuk át a húst, hogy eltávolítsuk róla a sót. Utána törölgessük szárazra, ha nedves húst füstölünk a végeredmény vizes lesz és nem érjük el a várt ízhatást. A  faforgács chips alkalmazása egyszerű,  lukacsos alufóliába csomagolva, vagy füstölő dobozba helyezve 10 perces vízbe áztatás után, közvetlenül rá kell helyezni a parázsra A képződő füst átjárja a kemence belsejét és csodálatos ízharmóniát kölcsönöz a fogásoknak. Ezután süssük meg a húst alacsony hőfokon hosszan sütve, a végeredmény  mennyei omlós hús lesz.

Sajtot alacsony hőmérsékleten keményfával füstöljük.

Halat érdemes páclébe helyezni pár órára, majd öblítsük le és szárítsuk meg alaposan,ezután tegyük a füstbe.

Főtt tyúktojást vagy fürj tojást is füstölhetünk tealevéllel, rozmaringgal vagy zsálya levéllel.