Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

            

Vanília pudingos csiga

Tészta:

600 g liszt

30 g élesztő

90 g cukor

80 g vaj

1 tojás +1 tojás sárgája

240 ml tej

csipet só

Töltelék:

2 csomag vaníliás por, tasakonként 400 ml tej.

A vanília puding töltelékhez szükséges 2 csomag vaníliás pudingpor, melyet a tasakon jelzett utasítás szerint készítsünk el annyi eltéréssel, hogy a leírásban megadott 500 ml tejet csökkentsük 400 ml mennyiségre tasakonként!

Kell még 1 db tojás a kenéshez.

Keverjük össze az alapanyagokat egy keverőtálban a végén adjuk hozzá a vajat.  Gyúrjuk össze  míg sima tésztát kapunk. Fedjük le az élesztős tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.

Töltés, formázás:

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra kenjük meg és tekerjük  fel (a képen  'S' alakban van, félig kell megkenni feltekerni majd megfordítani és a másik felét is így, de lehet sima csiga formára is készíteni) Vágjuk méretre, tepsire rakva még 40-60 percet keljen. Kenjük meg tojással, majd 190 fokos kemencében kb.25 perc alatt megsütjük.