Vanília pudingos csiga
Tészta:
600 g liszt
30 g élesztő
90 g cukor
80 g vaj
1 tojás +1 tojás sárgája
240 ml tej
csipet só
Töltelék:
2 csomag vaníliás por, tasakonként 400 ml tej.
A vanília puding töltelékhez szükséges 2 csomag vaníliás pudingpor, melyet a tasakon jelzett utasítás szerint készítsünk el annyi eltéréssel, hogy a leírásban megadott 500ml tejet csökkentsük 400ml mennyiségre tasakonként!
Kell még 1db tojás a kenéshez.
Keverjük össze az alapanyagokat egy keverőtálban a végén adjuk hozzá a vajat. Gyúrjuk össze míg sima tésztát kapunk. Fedjük le az élesztős tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.
Töltés, formázás:
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer jól átgyúrjuk, majd nyújtsuk ki téglalap alakúra kenjük meg és tekerjük fel (a képen 'S' alakban van, félig kell megkenni feltekerni majd megfordítani és a másik felét is így, de lehet sima csiga formára is készíteni) Vágjuk méretre, tepsire rakva még 40-60 percet keljen. Kenjük meg tojással, majd 190 fokos kemencében kb.25 perc alatt megsütjük.