Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Túrós bugyor 

Mobilkemencés csoportunk kedvenc receptje !

Tészta: 60 dkg liszt, 10 dkg olvasztott vaj, 8 dkg kristálycukor, 2 db tojássárgája, 1 db friss élesztő és 3.5 dl tej, csipet só.

Töltelék: 1 kg túró, 2 tojássárgája, 2 habbá vert tojásfehérje, cukor ízlés szerint + búzadara vagy zsemlemorzsa 1-2 kanál,1 citrom reszelt héja.

       

Tetejét 1 felvert tojással megkenni.

A tésztához a langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a sóval elkevert liszthez öntjük. Beleütjük a tojássárgáját elkeverjük, míg össze nem áll, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is, és addig gyúrjuk, míg sima felületű tésztát nem kapunk.

Letakarva kelesztjük kb. 45 percen keresztül.

Közben összerakjuk a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a túróval, a cukorral, a citromhéjjal és a darával. A fehérjéket kemény habbá verjük, a túróhoz forgatjuk.

Amikor a tészta megkelt, vékonyra nyújtjuk, négyzet alakú darabokat vágunk belőle, a négyzetek közepére egy-egy kanál tölteléket teszünk. A négyzet sarkait középen összecsippentjük, jól összenyomkodjuk. Lekenjük egy tojással, és 180-200 fokon  25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük a kemencében.