Sajtos pogácsa
Hozzávalók: 75 dkg liszt, 25 dkg vaj vagy margarin, 25 g só, 30 g élesztő, 185 g tejföl, 1 egész tojás, 10 dkg sajt, 190 g tej.
Az élesztöt felfuttatjuk a langyos tejben (pici cukrot rakjunk bele), a margarint elmorzsoljuk a sós lisztben, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, majd a megkelt élesztőt. Jól kidolgozzuk, 1 órát kelesztjük (duplájára), kinyújtjuk, hajtogatjuk. 20 percet pihentetjük.A pihentetés után kinyújtjuk, lekenjük egy felvert tojással és megszórjuk reszelt sajtal. Lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd a tepsibe rakjuk és 180 fokos kemencébe 15-20 perc alatt megsütjük.
- Kemencézzünk!
- Kandallózzunk!
- Grillezzünk!
- Blogoljunk! [Kemence Magazin]
- .XYZ
- Kemencés Facebook-Csoport
-
Kemencés Receptek
-
Húsos Ételek
- Malacsült Dávid kemencében
- Csülök sörben sütve
- Sörös csirke kemencében
- Porchetta
- Sült csirke kemencében.
- Csülök pörkölt kemencében
- Kemencében sült marhapofa
- Fokhagymával tűzdelt malaclapocka
- Csirkemell őzgerincformában sütve
- Szilveszteri egészben sült malac Góliát kemencében
- Kemencében készült sült tarja gombás zöldbosrós raguban
- Göngyölt csirke padlizsánnal töltve újburgonya körettel
- Kacsasült
- Csirkeszárny kemencében
- Tepsis csirke zöldségkörettel
- Levesek
- Egytálételek
- Sós sütemények
- Édes sütemények
- Érdekességek-különlegességek kemencében
- Kenyér kemencében
- Pizza és langalló
-
Húsos Ételek
- Komplett Konyhák