Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Házi rétes (rántásos rétes)

Recept: 35 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tejföl, kis só, 

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze annyi liszttel, amivel lágy, de nem ragacsos tésztát kapunk. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, majd rákenjük a kihűlt rántást (3 ev. olaj 2 ev. liszttel kikeverve) és feltekerjük, mint a bejglit. A kész tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, egyenként kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk. A választott tölteléket rákenjük vagy rászórjuk, feltekerjük. A kész réteseket tepsire sorakoztatjuk (sütőpapírt rakhatunk alá), majd a tetejüket tejföl és tojás keverékével lekenjük.180-200 fok között kb. 20 perc alatt megsült a kemencében.

    

A rántás:

A zsírt olvasszuk fel, majd amikor már jó forró, szórjuk bele a lisztet és pár perc alatt, folyamatosan kevergetve készítünk belőle világos rántást, majd várjuk meg amíg kihűl.

     

Túrós töltelék:

A tojásokat szétválasztjuk. A túrót összetörjük a cukrokkal, tojássárgákkal, hozzákeverjük a citrom héját és a levét, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre felvert habját. Ha nagyon lágy a töltelék, akkor adjunk hozzá kevés búzadarát. Aki szereti tehet bele mazsolát is.

Bármivel lehet tölteni ezt a tésztát, készült almás és káposztás is.