Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

 Cantuccini (mandulás kétszersült keksz)

300 gramm liszt 00 -ás

15 dkg cukor

3 dkg vaj

16 dkg pirított mandula(feldarabolva) most tettem hozzá pisztáciát is 

csipet só

1 púpos kávéskanál sütőpor

2 tojás

1 evőkanál citrom marmelád,

pici vanília

Egy marék kandírozott citromhéj

1 tojás sárgája a kenéshez

A tojást a cukrot kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a többi anyagot.

Ragacsos, de liszttel picit megszórva összeállítható tésztát kapunk. Két rudat formálunk,lekenjük a tojással és betesszük 180 fokon 15- 20 percre sülni.

Kivesszük a kemencéből, langyosra hűtjük, majd ferdén felszeleteljük és így visszatesszük még sülni, száradni 10 percre. Ekkor a kemence már ne legyen túl meleg kb.160 fokos. Bőven elég neki a hő.

Ez egy elég kemény, száraz keksz, édes borba mártogatják, de kávé mellé is szenzációs, otthon citrom marmeládomból készült teába mártogatjuk. Ha omlósabbra szeretnénk, akkor dupla vajmennyiség kell bele.

       

      328884193_1362007001279601_3202245229721590189_n.jpg