Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Rácponty kemencében

800 g  burgonya

tetszés szerinti ponty 

2 fej hagyma

3 darab paradicsom

1 darab paprika

5 deka zsír

4 deci tejföl

2 gerezd fokhagyma

20 deka füstölt húsos szalonna

A burgonyát sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, karikákra felszeleteljük.

A sütőedényt a zsírral kikenjük. A halat sóval bedörzsöljük.

A sütőedény alját kirakjuk a megfőzött burgonya szeletekkel, erre felszeletelt paprikát és paradicsomot halmozunk, majd rátesszük a besózott halat.

A tetejére teszünk egy összevágott paradicsomot és karikára szelt hagymát és a szalonna darabokat.

Az edényt lefedjük és 190-200 fokos kemencében 30 percig sütjük.
Ekkor az edényről levesszük a tetejét és meglocsoljuk tejföllel a sült hal tetejét.
Visszatesszük a kemencébe, és még kb.10 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon.