Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Aranygaluska

a tésztához:

500 gramm liszt

200 gramm kovász

300 milliliter tej

50 gramm cukor

2 tojássárgája 

60 gr vaj

Két csipet só

darált dió, porcukor, olvasztott vaj a tetejére.

A tésztát 10 percig dagasztom majd fél órát pihentetem.

Hajtogatás után a tésztát meleg vajba mártott evőkanállal szaggatom kivajazott formába.

A tészta tetejét lekenem vajjal, után vastagon megszórom fahéjas, porcukros dióval. Tetejére tészta megy, amit szintén megkenek vajjal.

190 fokon tesszük a kemencébe és körülbelül 40 percig sütjük

Ha nincs kovászunk, használhatunk, 25 g friss élesztőt helyette.