Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Húsos batyu kovászos

30 dkg (liszt Bl. 80),

2 ek. tejföl,

15 dkg vaj,

tej és víz, annyi, hogy nagyon laza tészta legyen

7 dkg kovász

kk. só 

Reggel dagasztottam és délután sült. Eddig kelt a kovászos tészta. Kétszer hajtottam, ezután hosszan pihent a tészta, majd cipókat formáztam fél órával a töltés előtt, majd kb. 40 percet pihent a töltelékkel, majd betettem 190 fokos kemencébe.

A töltelék csirkeragu:

kacsazsírban és olívaolajban dinsztelt vöröshagyma

fokhagyma

petrezselyem

oregáno

Majoránna

kápia vagy kaliforniai  paprika és csilipaprika

só, bors

salátával, öntettel tálaltam.

    

Egy másik recept:

25 dkg finomliszt

1 tk. só

1 csipet cukor

12,5 dkg vaj felkockázva

1 tojás

1 ek. hideg tej

A tésztához a lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést nyomunk. A vajat, a cukrot, a sót és a tojást a mélyedésbe tesszük. Hozzáadjuk a vizet, és sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A hűtőben való pihenés után kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és nagyjából 10-15 cm köröket szaggatunk belőle . Mindegyik közepére rakunk egy kis halom ragut, a tészta széleit egybefogjuk, és összenyomkodjuk, majd tepsire tesszük őket. Sütőpapírt tehetünk alá de vigyázzunk parázságy legyen a kemencében nagy láng ne, legyen nehogy megégjen a papír.

Felvert tojással lekenjük őket, majd 180 fokon berakjuk a kemencébe, aranyszínűre sütjük őket.

A ragu lehet csirke, sertés vagy marha azon kívül kerülhet bele főtt tojás, olívabogyó, hal, sonka ízlés szerint.

Római köményt, koriandermagot, hagymát, fokhagymát és paprikát lehet még tenni bele. Kiváló a maradék főtt vagy sült húsok felhasználására.

A képeken a kovászos tésztával készült batyu.