Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Káposztás lepény

Tészta.

55 dkg liszt bl. 80

2 tojássárgája

5 dkg porcukor

Csipet só

3 dl langyos tej

6 dkg vaj vagy margarin

200 gr kovász vagy 2,5 dkg élesztő

 A hozzávalókkal lágy tésztát dagasztok,a vajat a végén adom hozzá. Hagyom a duplájára kelni. Elfelezem a tésztát, kinyújtom, tepsibe teszem. A káposztát megdinsztelem só, bors, pici cukor mehet rá, (de az ebédről megmaradt párolt káposztát is fel lehet használni.)  A káposztát a tésztára terítem és a tészta másik felét ráborítom. Ha maradt egy kicsi tészta akkor megdíszítem vele a tetejét. Kicsit még hagyom pihenni. Tojással lekenem.

180-190 fokos kemencében  az alsó vagy a középső sínpárra teszem a tepsit és aranyszínűre sütöm a lepényt.