Káposztás lepény
Tészta.
55 dkg liszt bl 80
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
Csipet só
3 dl langyos tej
6 dkg vaj vagy margarin
200gr kovász vagy 2,5 dkg élesztő
A hozzávalókkal lágy tésztát dagasztok,a vajat a végén adom hozzá. Hagyom a duplájára kelni. Elfelezem a tésztát, kinyújtom, tepsibe teszem. A káposztát megdinsztelem só, bors, pici cukor mehet rá, (de az ebédről megmaradt párolt káposztát is fel lehet használni.) A káposztát a tésztára terítem és a tészta másik felét ráborítom. Kicsit még hagyom pihenni.Tojással lekenem.
180 fokos kemencében aranyszínűre sütöm.
- Kemencézzünk!
- Kandallózzunk!
- Grillezzünk!
- Blogoljunk! [Kemence Magazin]
- .XYZ
- Kemencés Facebook-Csoport
-
Kemencés Receptek
-
Húsos Ételek
- Malacsült Dávid kemencében
- Csülök sörben sütve
- Sörös csirke kemencében
- Porchetta
- Sült csirke kemencében.
- Csülök pörkölt kemencében
- Kemencében sült marhapofa
- Fokhagymával tűzdelt malaclapocka
- Csirkemell őzgerincformában sütve
- Szilveszteri egészben sült malac Góliát kemencében
- Kemencében készült sült tarja gombás zöldbosrós raguban
- Göngyölt csirke padlizsánnal töltve újburgonya körettel
- Kacsasült
- Csirkeszárny kemencében
- Tepsis csirke zöldségkörettel
- Levesek
- Egytálételek
- Sós sütemények
- Édes sütemények
- Érdekességek-különlegességek kemencében
- Kenyér kemencében
- Pizza és langalló
-
Húsos Ételek
- Komplett Konyhák