Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Kenyérlángos-Foccacia

70 dkg kenyérliszt

5 dl langyos víz

2 tasak porélesztő (7 g)

2 tk só

1 tk cukor

kevés olívaolaj (2 evőkanál)

Elkészítés:

A langyos vízben keverjük el az élesztőt és a cukrot, hagyjuk 10 percig állni, hogy az élesztő felfusson.

A lisztet a sóval, keverjük össze, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, és dagasszunk,sima, fényes tésztát. Egy tálat enyhén kenjünk ki olajjal, helyezzük bele a tésztát, kenjük meg olajjal a tetejét is, majd fedjük le konyharuhával, és hagyjuk pihenni 60 percet, amíg a kétszeresére nő a tészta.

A gyúródeszkát kenjük meg olajjal, öntsük rá  tésztát, az ujjaink segítségével húzzuk szét téglalap alakúra, majd hagyjuk még pihenni 15-20 percet. Ezután enyhén kiolajazott tepsibe helyezzük, ujjainkkal tapogassuk meg, a tészta tetejét, sózzuk, locsoljuk meg olajjal tegyünk rá rozmaringot, hagymát, paradicsomot, olivabogyót bazsalikom levelet, izlés szerint. 180-200 fokos kemencébe  15-25 perc alatt megsütjük.