Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Öreg tésztás kenyér (vekkeres) 

A kenyérhez az előző sütésből vettünk ki még a só hozzáadása előtt, a 180 g öreg-tésztát, ezt nevezzük vekkernek.

Összeállítjuk a tésztát :180 g öreg-tészta, 1200 g BL 50 liszt, 800 ml víz, a só nélkül és kiveszünk 180 g tésztát, amit üvegbe rakunk.(ez lesz a következő sütéshez a kovász, öreg-tészta.)

Ezt követően tesszük bele a 25 g sót, és még dagasztjuk legalább öt percig.

Közepesen kemény állagúra kell dagasztani majd háromszor hajtogatni.  A harmadik hajtás után formázni és edénybe tenni, ez után figyelni kell a vekkert ( az üvegbe rakott tésztát ) és amikor az bőven a duplájára emelkedett akkor tesszük be a kenyeret a 230 fokos kemencébe. Ne lángon süssük, ha nagy az edényünk és nem fér a középső sínre az edény, csak a samottra tudjuk rakni akkor tegyünk rácsot alá vagy egy régi tepsit felfordítva mert a samott nagyon forró, nehogy az alja megégjen. Beborítva 25 percig kell sütni , majd tető nélkül még 30-35 perc amíg szép sötét aranybarna nem lesz.