A kacsáról levágtam a túl logó bőrdarabkákat , majd csak sóztam,és egy picit borsoztam, állni hagytam. Más zsiradékot nem tettem alá, volt elég hája, sőt még külön is sütöttem ki pörcöt. 2 csészényi vizet öntöttem alá, 260 fokon kezdtem a sütést, 20 percig a mellével lefelé volt utána fordítottam meg a kacsát a tepsiben közben a kemence ajtót nyitva hagytam hogy kicsit hűljön a kemence, hogy olyan 200 fokon tudjon szépen sülni a hús. Úgy 2 órát sült fedéllel, fél órát fedő nélkül .
Biztonság kedvéért tettünk a tűzre egy kicsit (ilyenkor érdemes kéreg nélküli fát használni az kevésbé füstöl) amikor a krumplit betettük sülni, így 250 fokra fűtöttük vissza a kemencét, hogy a krumpli igazán piruljon, így a kacsa bőre is tökéletesre sült , nem égett meg, mert hosszú távon 200 fokon sült . Fantasztikus omlós lett a hús. Egyszerre vettük ki a krumplit és a kacsát. Köretnek még szilvás fánk és párolt káposzta készült.