Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Füge lekvár

5kg füge 

Másfél dl méz

Fél dl rum

4 evőkanál balzsamecet

2 kávéskanál kardamom

2 Vaniliarúd 

3-4 Fahéj rúd

30dkg cukor

kevés szegfűszeg

   

Az egész fügét  beáztattam sós citromos vízbe fél órára, majd feldaraboltam. Megszórtam a kardamommal, elvagdosott vanilia rúddal(magját külön kikaparni) és eltördelt fahéj ruddal,szegfűszeggel  balzsamecettel és mézzel . A cukrot összekevertem  a rummal és rászórtam  a már sütőtálba helyezett gyümölcsre. A kemencét fefűtöttem 230 fokra és betettem a fügét, 5 órát sült, néha megkavargattam.

Amikor kivettem 60 fokos volt a kemence szépen egyenletesen ment le a hője. A kész lekvárt, száraz dunsztba raktam kihűlésig.