Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Kemencében sült szilvalekvár

A szilvát megmossuk, magozzuk, feldaraboljuk. A tepsi alját ecettel kenjük ki, és mehet bele a gyümölcs. Lefedve 2 órát sült a kemencében 200-220 fokon, majd hozzáadtam a cukrot és a fahéjat.

Összesen 4-5 óra kell neki amíg elkészül mennyiségtől függően. Néha át kell keverni ahogy sűrűsödik.

Üvegbe töltjük és száraz dunsztban tartjuk kihülésig.