Göngyölt csirke padlizsánnal töltve újburgonya körettel
Három göngyölt rudat másfél (nagyobb) csirkemellből készítettem.
Vékonyra klopfoltam a húst , nagyon minimálisan sóztam (a bacon is sós) borsoztam. Ráhelyeztem egy nejlonra.
A padlizsánt hosszában szeleteltem és olíva olajon megpirítottam mindkét oldalát ,enyhén sóztam borsoztam. Kevés parmezánt és jóval több fél kemény sajtot reszeltem és megszórtam a húst vele (legyen rajta, úgy finom) . Erre tettem a felkockázott szárított paradicsomot,friss bazsalikomot, kakukkfüvet és ráfektettem a padlizsán szeleteket. (Egy nagyobb padlizsán elég volt a 3 rúdhoz, egy rúdhoz 2 szelet kell)
Nejlonon feltekertem, majd a bacon csíkokat is ráhelyeztem, azaz rátekertem.
Kicsi olívát kentem a tálba majd betettem a kemencébe, 260-280 fokon az újburgonyával egyszerre. Fedetlenül enyhén pirosra sütöttem, ekkor fokhagymás tejszínnel leöntöttem és tovább pirítottam.
Az újburgonyát félbevágva sózva tettem a kemencébe és a végén leöntöttem vajban párolt petrezselyemzölddel és még egy kicsit tovább sütöttem.