Göngyölt csirke padlizsánnal töltve újburgonya körettel
Három rudat másfél (nagyobb) csirkemellből készítettem.
Vékonyra klopfoltam a húst , nagyon minimalisan sóztam (a bacon is sós) borsoztam.Ráhelyeztem egy nejlonra.
A padlizsánt hosszában szeleteltem és oliva olajon megpirítottam mindkét oldalát ,egyhén sóztam borsoztam. Kevés parmezánt és jóval több porovolone sajtot reszeltem és megszórtam a húst(legyen rajta, úgy finom) . Erre tettem a felkockázott szárított paradicsomot,friss bazsalikomot, kakukkfüvet és ráfektettem a padlizsán szeleteket. (Egy nagyobb padlizsán elég volt a 3 rúdhoz, egy rúdhoz 2szelet kell)
Nejlonon feltekertem, majd a bacon csikokat is ráhelyeztem, azaz rátekertem.
Kicsi olivát kentem a tálba és betettem a kemencébe, 300 fokon az újburgonyával egyszerre. Fedetlenül enyhén pirosra sütöttem, ekkor fokhagymás tejszínnel leöntöttem és tovább pirítottam.
Az újburgonyát félbevágva sózva tettem a kemencébe és a végén leöntöttem vajban párolt petrezselyemzölddel és még egy kicsit tovább sütöttem.