Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Paprikás krumpli kemencében

1 kg burgonya

15 dkg szárazkolbász

1 fej hagyma,2 gerezd fokhagyma

4 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál fűszerpaprika

só,bors

A hagymát elődinsztelem (nem a kemencében) majd leveszem a tűzről, összerakom a hozzávalókkal  (pirospaprika,krumpli,kolbász,só,bors) és lefedve beteszem a 200 fokos kemencébe. Vasedény kitűnő választás a kemencében. Ha megfőtt és szaftos, akkor beleszaggatok egy kevés nokedlit és visszateszem 2 percre. Ha nokedli nélkül készítem, akkor fedő nélkül elfőzöm a levét jobban. A kemencében ennek az ételnek is más íze lesz. Zamatosabb.