Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

  

Toast kenyér

235 g bl 80 liszt

100 g világos rozsliszt

25 g rétesliszt

200 g kovász

8 g cukor

9 g só

100 ml tej

135 ml víz(liszttől függ a víz +, -

20 g vaj.

Egyszerre minden mehet a dagasztótálba a vaj kivételével. Az majd később kerüljön bele, amikor felénél tart a dagasztás .

3 hajtogatás ,majd a sütőedénybe helyezzük és abban kelesztjük tovább. Hőmérséklettől függ, meddig. Legalább duplájára kelljen meg. Amikor az edénybe rakjuk majd, tojással le kell kenni.

Amikor megkelt, sütés előtt lisztezzük  a tetejét és vagdossuk be.

Sütésnél 30 percig másik sütőtállal borítsuk be, majd vegyük le a tetőt és 20 percig kell még sütni. 230 fokon szoktam betenni a kemencébe, nem lángon, parázságyon, majd szép lassan 190-re lemegy a hő. 

Van, hogy csak összekeverem , bedagasztom és kelesztés nélkül beteszem a hűtőbe 7 fokra. Aztán akkor veszem elő , amikor ráérek már hajtogatni . Egész éjszaka is szokott állni a hűtőben, mint a parasztkenyér. Attól függ, hogy van rá időm. Ha hosszan érik szerintem még finomabb.