6 db bucihoz
275gr bl 80 liszt
30gr rétesliszt
185 tej/ víz felesben
150 kovász,(anyakovasz 40gr, liszt 70gr,víz 70g)
24gr puha vaj
8gr só
8gr cukor
Folyadékot , cukrot, kovászt , lisztet elkeverem, 15 percet állni hagyom, majd mehet hozzá a só amihez hagyok egy kortynyi vizet, azzal is keverem, majd mehet a vaj, +dagasztás kb 10 perc. Aztan egy óra pihenes, majd 3 hajtogatás 40 percenként. Formázás(6 db zsömle, azaz buci) és megint pihenés , amig duplájára nem kel.A kemencét csak 210 fokra fűtöttem fel,és el is kezdtem
a sütést,fedél alatt sült, zsömle is 30 percig.Majd levettem a tetőt és még15... 20 percig sütöttem. Ekkor 190 fokos volt a kemence és a végén már csak 170.
- Kemencézzünk!
- Kandallózzunk!
- Grillezzünk!
- Blogoljunk! [Kemence Magazin]
- .XYZ
- Kemencés Facebook-Csoport
-
Kemencés Receptek
-
Húsos Ételek
- Malacsült Dávid kemencében
- Csülök sörben sütve
- Sörös csirke kemencében
- Porchetta
- Sült csirke kemencében.
- Csülök pörkölt kemencében
- Kemencében sült marhapofa
- Fokhagymával tűzdelt malaclapocka
- Csirkemell őzgerincformában sütve
- Szilveszteri egészben sült malac Góliát kemencében
- Kemencében készült sült tarja gombás zöldbosrós raguban
- Göngyölt csirke padlizsánnal töltve újburgonya körettel
- Kacsasült
- Csirkeszárny kemencében
- Tepsis csirke zöldségkörettel
- Levesek
- Egytálételek
- Sós sütemények
- Édes sütemények
- Érdekességek-különlegességek kemencében
- Kenyér kemencében
- Pizza és langalló
-
Húsos Ételek