Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

6 db bucihoz

275 g bl 80 liszt

30 g rétesliszt

185 tej/ víz felesben

150 kovász,(anyakovász 40 g, liszt 70 g,víz 70 g)

24  puha vaj

8 g só

8 g cukor

Folyadékot , cukrot, kovászt , lisztet elkeverem, 15 percet állni hagyom, majd mehet hozzá a só amihez adok egy kortynyi vizet, azzal is keverem, majd a végén mehet a vaj hozzá, és még kb.10 percig dagasztom.  Azután egy órát pihentetem a tésztát, majd 3 hajtogatás 40 percenként. Formázás (6 db zsömle, azaz buci) és megint pihenés ,amíg duplájára nem kel.  A kemencét csak 210 fokra fűtöttem fel,és el is kezdtem a sütést, fedél alatt sült, zsömle is 30 percig.Majd levettem a tetőt és még kb. 15 percig sütöttem. Ekkor 190 fokos volt a kemence és a végén már csak 170.