
6 db bucihoz
275 g bl 80 liszt
30 g rétesliszt
185 tej/ víz felesben
150 kovász,(anyakovász 40 g, liszt 70 g,víz 70 g)
24 puha vaj
8 g só
8 g cukor
Folyadékot , cukrot, kovászt , lisztet elkeverem, 15 percet állni hagyom, majd mehet hozzá a só amihez adok egy kortynyi vizet, azzal is keverem, majd a végén mehet a vaj hozzá, és még kb.10 percig dagasztom. Azután egy órát pihentetem a tésztát, majd 3 hajtogatás 40 percenként. Formázás (6 db zsömle, azaz buci) és megint pihenés ,amíg duplájára nem kel. A kemencét csak 210 fokra fűtöttem fel,és el is kezdtem a sütést, fedél alatt sült, zsömle is 30 percig.Majd levettem a tetőt és még kb. 15 percig sütöttem. Ekkor 190 fokos volt a kemence és a végén már csak 170.
