Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

6 db bucihoz

275gr bl 80 liszt

30gr rétesliszt

185 tej/ víz felesben

150 kovász,(anyakovasz 40gr, liszt 70gr,víz 70g)

24gr puha vaj

8gr só

8gr cukor

Folyadékot , cukrot, kovászt , lisztet elkeverem, 15 percet állni hagyom, majd mehet hozzá a só amihez hagyok egy kortynyi vizet, azzal is keverem, majd mehet a vaj, +dagasztás kb 10 perc. Aztan egy óra pihenes, majd 3 hajtogatás 40 percenként. Formázás(6 db zsömle, azaz buci) és megint pihenés , amig duplájára nem kel.A kemencét csak 210 fokra fűtöttem fel,és el is kezdtem 

a sütést,fedél alatt sült, zsömle is 30 percig.Majd levettem a tetőt és még15... 20 percig sütöttem. Ekkor 190 fokos volt a kemence és a végén már csak 170.