Hozzávalók:
450 dkg liszt bl 55
120 g kovász
180 dl tej
65 g cukor
pici vanília (elhagyható)
4,5 dkg vaj
2 tojássárgája
6 g só
Előtésztát készítettem a liszt felét és a tejet összekevertem a kovásszal és betettem a hűtőbe éjszakára. Reggel kivettem és a pulton hagytam egy órát, majd hozzáadtam a többi hozzávalót,utoljára kevertem hozzá a puha vajat. Megint egy órát pihent, majd 3 x hajtogattam,45 percenként. Ezután elosztottam 4 cipóba és fél órát pihent, majd hosszúkásra sodortam, ahogy a képen látjátok és ekkor fontam,formába tettem, tojással kentem és megint kelt 2 órát kb.
A kerek forma,amiről a képek készültek, (kis segítség a fonáshoz) vaslábasban fedve sütve,
a másik, hosszú sütőformában sütve, egy ugyanolyan sütőformával fedve... 190 fokon kezdtem , sütés közben szépen lement a kemence hője 170 fokra, 25 perc után levettem a tetejét és felül is szépen megpirult még 25 perc alatt. A textúrája könnyű és pihe-puha.