Hozzávalók:
450gr liszt bl 55
120gr kovász
180dltej
65grcukor
Pici vanilia(elhagyhato)
4,5gr vaj
2tojassárgája
6gr só
Előtésztát készítettem a liszt felét és a tejet összekevertem a kovásszal es betettem a hűtőbe éjszakára. Reggel kivettem és a pulton hagytam egy órát, majd hozzáadtam a többi hozzávalót,utoljára kevertem hozzá a puha vajat. Megint egy órát pihent, majd 3x hajtogattam,45 percenként. Ezután elosztottam 4 cipóba és fél órát pihent, majd hosszúkásra sodortam, ahogy a képen látjátok és ekkor fontam,formába tettem, tojással kentem és megint kelt 2 órát kb.
A kerek forma,amiről a képek készültek, (kis segítség a fonáshoz) vaslábasban fedve sütve,
a másik, hosszú sütőformában sütve, egy ugyanolyan sütőformával fedve... 190 fokon kezdtem , sütés közben szépen lement a kemnce hője 170 fokra, 25 perc után levettem a tetejét és felül is szépen megpirult még 25 perc alatt. A textúrája könnyű és pihepuha.