Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

     

Hozzávalók:

450 dkg liszt bl 55

120 g kovász 

180 dl tej

65 g cukor

pici vanília (elhagyható)

4,5 dkg vaj

2 tojássárgája

6 g só

Előtésztát készítettem a liszt felét és a tejet összekevertem a kovásszal és betettem a hűtőbe éjszakára. Reggel kivettem és a pulton hagytam egy órát, majd hozzáadtam a többi hozzávalót,utoljára kevertem hozzá a puha vajat. Megint egy órát pihent, majd 3 x hajtogattam,45 percenként. Ezután elosztottam 4 cipóba és fél órát pihent, majd hosszúkásra sodortam, ahogy a képen látjátok és ekkor fontam,formába tettem, tojással kentem és megint kelt 2 órát kb.

A kerek forma,amiről a képek készültek, (kis segítség a fonáshoz) vaslábasban fedve sütve,

a másik, hosszú sütőformában sütve, egy ugyanolyan sütőformával fedve... 190 fokon kezdtem , sütés közben szépen lement a kemence hője 170 fokra, 25 perc után levettem a tetejét és felül is szépen megpirult még 25 perc alatt. A textúrája könnyű és pihe-puha.