A 12-18 kilós malacot alaposan tisztítsuk meg bő vízzel mossuk le. Hátára fektetve a gerinccsontját hosszában bárddal behasíthatjuk így sütés közben a malac nem fog meghajlani.
Lábait a térdhajlatnál levágjuk.
A malacot pácoljuk be legalább egy nappal korábban, jól kenjük be a belsejét zúzott fokhagymával (vagy foghagyma granulátummal) és sóval. A vastag húsrészeknél bőven sózzuk! Hűtőbe, pincébe hűvös helyen egy napot pihenjen.
A sütés napján hagyjuk a húst szoba hőmérsékleten melegedni. Eközben a kemencét teljesen fűtsük fel. A tepsit kenjük ki disznózsírral,tegyük bele a malacot,mehet rá 2 kanál zsír és 6-7 dl sör és legalább ennyi víz. A Malacot alufóliába csomagoljuk.
Amikor a kemence legalább 230 fokos és van egy jó vastag parázságy akkor betehetjük a malacot. 3-4 óra sütés kell neki(mérettől függően). Időnként locsoljuk meg,vagy sörbe mártott szalonnával kenegessük. Az utolsó 30-40 percben fólia nélkül pirítjuk és locsolgatjuk. A füle meg a farka maradt fóliában hogy ne égjen meg.