Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

A 12-18 kilós malacot alaposan tisztítsuk meg bő vízzel mossuk le. Hátára fektetve a gerinccsontját hosszában bárddal behasíthatjuk így sütés közben a malac nem fog meghajlani.

Lábait a térdhajlatnál levágjuk.

A malacot  pácoljuk be legalább egy nappal korábban, jól kenjük be a belsejét zúzott fokhagymával (vagy foghagyma granulátummal) és sóval. A vastag húsrészeknél bőven sózzuk! Hűtőbe, pincébe hűvös helyen egy napot pihenjen.

   

A sütés napján hagyjuk a húst szoba hőmérsékleten melegedni. Eközben a kemencét teljesen fűtsük fel. A tepsit kenjük ki disznózsírral,tegyük bele a malacot,mehet rá 2 kanál zsír és 6-7 dl sör és legalább ennyi víz. A Malacot alufóliába csomagoljuk.

Amikor a kemence legalább 230 fokos és van egy jó vastag parázságy akkor betehetjük a malacot. 3-4  óra sütés kell neki(mérettől függően). Időnként locsoljuk meg,vagy sörbe mártott szalonnával kenegessük. Az utolsó 30-40 percben fólia nélkül pirítjuk és locsolgatjuk. A füle meg a farka  maradt fóliában hogy ne égjen meg.