Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

A 12-18 kg-os malacot alaposan tisztítsuk meg bő vízzel mossuk le.Hátára fektetve a gerinccsontját hosszában bárddal behasíthatjuk így sütés közben a malac nem fog meghajlani.

Lábait a térdhajlatnál levágjuk.

A malacot  pácoljuk be legalább egy nappal korábban, jól kenjük be a belsejét zúzott fokhagymával (vagy foghagyma granulátummal) és sóval.A vastag húsrészeknél bőven sózzuk!Hűtőbe, pincébe hűvős helyen egy napot pihenjen.

   

A sütés napján hagyjuk a húst szobahőmérségleten melegedni.A közben a kemencét teljesen fűtsük fel.A tepsit kenjük ki disznózsírral,tegyük bele a malacot,mehet rá 2 kanál zsír és 6-7 dl sör és legalább ennyi víz.A Malacot alufóliába csomagoljuk.

Amikor a kemence kb 220-230 fokos betehetjük a malacot. 3-4  óra sütés kell neki(mérettől függően) vastag parázságyon. Idönként locsoljuk meg,vagy sörbe mártott szalonnával kenegessük. Az utolsó 30-40 percben fólia nélkül pirítjuk és locsolgatjuk.A füle meg a farka  maradt fóliában hogy ne égjen meg.