Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé, 1 csomag szeletelt bacon, 15-20 dkg sajt, 2 db tojás , 1 kis csokor petrezselyem , 4-5 ek tejföl, 3 evőkanál finomliszt , 2 kk só, bors ízlés szerint
A forma kikenéséhez,kevés vaj,vagy zsír , 2 teáskanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirkemell előkészítéséhez a tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a reszelt sajtot összekeverjük.A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába forgatjuk.Formánkat kivajazzuk, és morzsával megszórjuk, majd a szeletelt bacon-nel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.A csirkés masszát a formába öntjük, és a kilógó szalonnát ráhajtogatjuk.A 180-190 fokos kemencébe kb 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, ha a szalonna még nem pirult meg eléggé visszatehetjük a kemencébe egy kicsit.