Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Hozzávalók:

8-10 db mángold levél (ahány tekercset szeretnénk)

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

500 g darált vagy kockázott csirkemell

125 g rizs

só,bors,őrölt paprika,őrölt kömény

zöldhagyma

fél doboz tejföl

3 dl tejszín

olívaolaj,vaj

Vizet forraltam, amiben megmártottam a mángold leveleket, nem kell neki sok, rögtön megpuhul. Ezután hideg vízzel leöblítettem a leveleket. Egészben hagyom, a középső erezetet lemetszem a vastag résznél , hogy könnyen tekerhető legyen. A mangold szárát felcsíkoztam.

Egy vöröshagymát ,1 gerezd fokhagymát szétdaraboltam és dinszteltem olívában, amihez hozzáadtam a mángold szárának vékonyabb részeit felkockázva, (a vastagabb részét felcsíkozva a töltikék mellé helyeztem később) . Csirkemellet felkockáztam, elősütöttem ezt is picit a hagymával elkevertem egyharmad rizzsel és a dinsztelt hagymával , mángold kockákkal. Sóztam, borsoztam, pici pirospaprikát tettem hozzá , de csak éppen egy kávéskanállal (csak egy kis szín végett, nem szabad, h elmenjen az íz a paprika irányába) és megtöltöttem vele a mángold leveleket.(csirke mell helyett darált hússal is elkészítettem már)  Sorba raktam,ahogy a képen is látszik és a töltikék mellé helyeztem a maradék tölteléket, ami kimaradt, amikor elfogyott a levél és a mangold szárának csíkjait.

Csináltam egy gyengébb rántást,olívában és vajban, azt felengedtem kevesebb tejföllel és több tejszínnel, vízzel,(a víz is kell a rizs miatt, mert felszívja és ennek szaftosnak kell lennie, de akár készülhet előfőzve is a rizs) tettem bele 2 tört fokhagymát (kb. lehetett olyan 6-7dl. a mártás ) és ráöntöttem a tálban lévőkre. Megszórtam zöldhagyma karikákkal, és kevés őrölt köménnyel, még borssal és kemencében megsütöttem. Előbb fedő alatt, majd egy pár percre fedő nélkül, arra vigyázzunk a szaft megmaradjon.