Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Hozzávalók:

8-10 db mángoldlevél (ahány tekercset szeretnénk)

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

500 g darált vagy kockázott csirkemell

125 g rizs

só,bors,őrölt paprika,őrölt kömény

zöldhagyma

fél doboz tejföl

3 dl tejszín

olivaolaj,vaj

Vizet forraltam, amiben megmártottam a mángold leveleket, nem kell neki sok, rögtön megpuhul. Ezután hidegvízzel leöblíettem a leveleket. Egészben hagyom, a középső erezetet lemetszem a vastag résznél , hogy könnyen tekerhető legyen.A mangold szárát felcsíkoztam.

Egy vöröshagymát , 1 cikk fokhagymát szétdaraltam és dinszteltem olivában, amihez hozzáadtam a mángold szárának vékonyabb részeit felkockázva, (a vastagabb részét felcsikozva a töltikék mellé helyeztem később) . Csirkemellet felkockáztam, elősütöttem ezt is picit a hagymával elkevertem egyharmad rizzsel és a dinsztelt hagymával , mángold kockákkal. Sóztam, borsoztam, pici pirospaprikat tettem hozzá , de csak éppen egy kávéskanállal (csak egy kis szín végett, nem szabad, h elmenjen az íz a paprika irányába) és megtöltöttem vele a mángoldleveleket.Sorbaraktam,ahogy a képen is látszik és a töltikék mellé helyeztem a maradék tölteléket, ami kimaradt, amikor elfogyott a levél és a mangold szárának csíkjait.

Csináltam egy gyengébb rántást,olivaban és vajban, azt felengedtem kevesebb tejföllel és több tejszínnel, vizzel,(a víz is kell a rizs miatt, mert felszívja és ennek szaftosnak kell lennie, de akár készülhet előfőzve is a rizs) tettem bele 2 tört fokhagymát (kb lehetett olyan 6-7dl a mártás ) és ráöntöttem a tálban lévőkre. Megszórtam zöldhagyma karikákkal, és kevés  őrölt köménnyel, még borssal és kemencében megsütöttem. Előbb fedő alatt, majd levettem.