Gnocchi kemencében
A gnocchit úgy készítettem , hogy a krumpli háromnegyed része a tésztának,... a negyede a liszt, (olasz caputo lisztet használok) teszek bele reszelt parmezánt, tojássárgáját, pici vajat. Meghengergetek egy kis darab tésztát, felvagdosom, aztán minden gnocchit villával megsodrok. Azért kell, hogy a szósz ne csússzon le róla, belekapaszkodjon a villa által okozott nyomatokba.
Szószhoz teszek... (sok kell)
Paradicsom konzervet(olasz, egész paradicsom, szószban)
Bazsalikomot
Olíva olajat
Sót, borsot,.
Fokhagymát,
vöröshagymát
Kicsit összesűrítem, az egész paradicsomokat szétnyomkodom kissé, majd a végén parmezánt teszek bele.
Ha kifőtt a gnocchi akkor összekeverem a szósszal, közben a kovászos kenyeremből vékony szelet pirítóst csináltam,.... fokhagymával,oreganoval sóval, fűszerezett , felmelegített olívaolajba pirítósokat belemártottam és leraktam a szószba a tál aljára és erre ráhelyeztem a szósszal összekevert gnocchit, ezután bőségesen megszórtam provolone sajttal ( félkemény sajttal helyettesíthető) és a tetejére még egy kis parmezán került. Betettem a kemencébe 230 fok körül 15 perc alatt átsült és a sajt szépen ráolvadt a tetejére.