Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

           Hozzávalók:

700 g bl 80 búza liszt

250-300 g kovász

150 g főtt burgonya (a burgonya levét is felhasználom)

325 g  víz

40 g  házi zsír

22 g só

A krumplit sós vízben puhára főzzük,majd a levében hagyjuk langyosra hűlni.

A lisztet a dagasztó tálba rakjuk,és a krumpli főzőlevével lassan adagolva amennyit felvesz összegyúrjuk. Fél-egy órát állni hagyjuk,csak ezután adjuk hozzá a kovászt a főtt burgonyát és a zsírt. Ha szükséges adjunk hozzá még egy kis vizet vagy lisztet,ne legyen kemény a tésztánk. Simára dagasztjuk a tésztát 15-20 perc majd a sót is hozzáadjuk. Legalább 30 percig kelesztjük,ezután a szélét kihúzzuk és ráhajtjuk a tetejére. Ez ismételjük 5-6 alkalommal legalább.Újabb fél óra pihentetés. Ezt még kétszer ismételjük meg majd egy órát pihenjen a tészta. Cipóvá formázzuk és a sütőformába rakjuk. Vagy egy éjszakát a hűtőben pihenhet vagy 2 óra kelesztés után mehet a kemencébe. A sütőtérbe gőzt kell képezni a kemence belsejét spicceljünk be és egy kis edénybe tegyünk vizet és rakjuk a kenyér mellé. 220 fokon vastag parázs ágyon rakjuk be és olyan 180 fokos lesz a végére a kemence.