40 dkg liszt Bl 80 búza
10 dkg teljes búza
13 dkg kovász (teljes búzával etettem)
35 dkg víz
1 dkg só
Este hajtogattam( 3x), közben fél órát pihent (utoljára 1 órát pihent) a
Éjszaka 5 fokban a hűtőben kelt. Másnap délben sütöttem.
Az anyakovászt dagasztás napján megetettem,majd 8 óra után dagasztottam.
Előbb a vizet a liszttel keverem el. Azt állni hagyom fél óráig. Majd megy hozzá a kovász és jól kidagasztom, a legvégén teszem hozzá a sót. majd 3x hajtom fél óránként,majd egy óra kelés. Aztán formázom a kelesztőtálba. Éjjel 5 fokos hűtőben kelt. Rögtön betettem formazas utan.Amikor kb 12 ora utan kivettem, akkor is rögtön betettem a kemencébe. Kicsit bespricceltem vízzel és a kemencében is volt víz egy edényben, a parazsat szét szoktam teljesen teríteni mindenhova egyenletesen. Alul sütöttem, a samotton van egy rács, azon egy tepsi és a cseréptálban a kenyér.