Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

40 dkg liszt Bl 80 búza

10 dkg teljes búza

13 dkg kovász (teljes búzával etettem)

35 dkg víz

1 dkg só

Este hajtogattam( 3x), közben fél órát pihent (utoljára 1 órát pihent) a

Éjszaka 5 fokban a hűtőben kelt. Másnap délben sütöttem.

Az anyakovászt dagasztás napján megetettem,majd 8 óra után dagasztottam.

Előbb a vizet a liszttel keverem el. Azt állni hagyom fél óráig. Majd megy hozzá a kovász és jól kidagasztom, a legvégén teszem hozzá a sót. majd 3x hajtom fél óránként,majd egy óra kelés. Aztán formázom a kelesztőtálba. Éjjel 5 fokos hűtőben kelt. Rögtön betettem formazas utan.Amikor kb 12 ora utan kivettem, akkor is rögtön betettem a kemencébe. Kicsit bespricceltem vízzel és a kemencében is volt víz egy edényben, a parazsat szét szoktam teljesen teríteni mindenhova egyenletesen. Alul sütöttem, a samotton van egy rács, azon egy tepsi és a cseréptálban a kenyér.