tészta:
25dkg teljes kiőrlésű liszt.(hogy rostban gazdagabb legyen)
40 dkg fehér liszt(00 búzát használtam)
4 ek joghurt
1 lapos kk só
3 ek olivaolaj
Kb 3,5 dl víz.
Nagyon lágy tészta legyen. A liszt minőségétől is függ, hogy kell e még víz.
A vizet elkeverem a teljeskiőrlésű liszttel, kis ideig állni hagyom, hogy a rostok puhuljanak meg. Aztán mehet hozzá a többi.Egy pitához kb egy kisebb alma nagyságú tészta kell . Hosszúkásra, vékonyra nyújtom . Sűrűn kell lisztezni. Aztán egymásra hajtom , de előbb a széleit egy cm vékonyan megnedvesítem. Ettől összeragad kb 5 percig sül,nem kell pirulnia. Addig szépen felfújódik. Amikor kiveszem, a hajtott szélét késsel vékonyan levágom és lehet tölteni, mert szép tasak lesz belőle.
Elővettem a grillcsirke sütőt és arra húztam rá a kikloffolt,fűszeres, olivás joghurtban pácolt csirkemelleket.
Az ötletem bevált,gyönyörűen sült a hús és mint a "nagyok" szépen nyesegettem, amikor pirosodott, majd visszaraktam tovább pirulni. A joghurtos pác hatására nagyon puha omlós, zamatos lett a hús.(270 fokon kezdtem) Egyáltalán nem száradt ki.
Ha már a hús kemencében sült,gondoltam, akkor a pitát is kipróbálom. A húst hátratoltam, az elején pedig megsütöttem a tepsiben a pitát. 5 perc kellett neki. Úgy, ahogy kell, gyönyörűen feljöttek és szép kis tésztatasakakok lettek.Csirkével és friss zöldségekkel tálaltam.