Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

tészta:

25dkg teljes kiőrlésű liszt.(hogy rostban gazdagabb legyen)

40 dkg fehér liszt(00 búzát használtam)

4 ek joghurt

1 lapos kk só

3 ek olivaolaj

Kb 3,5 dl víz.

 

Nagyon lágy tészta legyen. A liszt minőségétől is függ, hogy kell e még víz.

A vizet elkeverem a teljeskiőrlésű liszttel, kis ideig állni hagyom, hogy a rostok puhuljanak meg. Aztán mehet hozzá a többi.Egy pitához kb egy kisebb alma nagyságú tészta kell . Hosszúkásra, vékonyra nyújtom . Sűrűn kell lisztezni. Aztán egymásra hajtom , de előbb a széleit egy cm vékonyan megnedvesítem. Ettől összeragad kb 5 percig sül,nem kell pirulnia. Addig szépen felfújódik. Amikor kiveszem, a hajtott szélét késsel vékonyan levágom és lehet tölteni, mert szép tasak lesz belőle. 

Elővettem a grillcsirke sütőt és arra húztam rá a kikloffolt,fűszeres, olivás joghurtban pácolt csirkemelleket. 

Az ötletem bevált,gyönyörűen sült a hús és mint a "nagyok" szépen nyesegettem, amikor pirosodott, majd visszaraktam tovább pirulni. A joghurtos pác hatására nagyon puha omlós, zamatos lett a hús.(270 fokon kezdtem) Egyáltalán nem száradt ki. 

Ha már a hús kemencében sült,gondoltam, akkor a pitát is kipróbálom. A húst hátratoltam, az elején pedig megsütöttem a tepsiben a pitát. 5 perc kellett neki. Úgy, ahogy kell, gyönyörűen feljöttek és szép kis tésztatasakakok lettek.Csirkével és friss zöldségekkel tálaltam.