Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Sütőporos túrós pogácsa

tészta:

25 dkg finomliszt

1 csomag sütőpor (7 g)

1 tk só

25 dkg vaj

25 dkg túró

1 db tojás

tetejére:

1 db tojás

ízlés szerint sajt, kömény vagy szezámmag

A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük hozzá a sót (aki sósabban szereti az két teáskanállal is tehet bele) , a sütőport, majd a vajat végül az áttört túrót és a tojást adjuk hozzá, gyúrjunk belőle tésztát.Puha de ne ragadós legyen.A begyúrt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki 2 centi vastagra, utána pogácsakiszúró vagy egy pohár segítségével szaggassuk ki a tésztát.

A pogácsákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire (ne túl közel egymáshoz, mert meg fognak nőni), a tetejüket kenjük meg felvert tojással, szórjunk rájuk reszelt sajtot.

Vághatjuk csíkokra is a tésztát és köményt vagy szezámmagot tehetünk rá. A pogácsákat 180 fokos kemencében készre sütjük,figyeljünk rá mert hamar megsül (kb. 15 perc)