- 50 dkg liszt,
- kb 3 dl víz,
- 20gr élesztő,(vagy egy tasak instant)
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor.
A 2 dl langyos vizet keverd el a cukorral és az élesztővel,futtasd fel. A lisztet közben szitáld át, és keverd el a sóval.Mehet hozzá az élesztős víz,kezd elkeverni majd a maradék víz hozzáadásával sima tésztát dagassz belőle. Takard le, és egy óra alatt keleszd a duplájára.
Ha duplájára megkelt borítsd lisztezett deszkára, formálj belőle 3-4 darabot és keleszd még egy kicsit. Közben a kemencét melegítsd elő 350-400 fokra. Amikor bemelegedett, nyújtsd ki kerekre a tésztát, kend meg paradicsomszósszal és pakold meg tetszőleges feltéttel.A forró kemencében 1-2 perc alatt készresül.