Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

90 dkg lisztet átszitáltam, és abba ment 6 dl langyos víz. Elkevertem, és majd 2 órát pihent lefedve. Ez után dagasztottam bele 30 dkg kovászt, és mikor már jól bedagasztottam, kivettem belőle 20 dekát "vekkernek", ami ment egy befőttes üvegbe és végig a tészta mellett volt. Ezek után beledagasztottam 24 g sót is, és kelesztő tálban pihent 2 órát. Majd hajtogattam, és ismét 2 órát pihen, és ismét hajtogattam, formáztam. Sütőpapíros pataki tálba tettem, aminek a tetejét beáztattam, picit lekentem olajjal a tészta tetejét, hogy nehogy beleragadjon a fedőbe. Majd kb. 4-5 órát így pihent, amíg a "vekker" több, mint kétszeresére nőtt. 

A kemencém 230 fok körül volt, amikor bekerült a tészta. 

Ebből nekem egy 1,4 kg-os kenyér lett, ami 2 naposan is puha, finom.