Hozzávalók:
Sertésköröm,kockára vágott csülök ,amennyi az edénybe elfér
3-4 fej hagyma
4-5 ek. zsír
1 db babérlevél
5 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
6 ek. pirospaprika
só
1 tk. bors
1-2 db chilipaprika
Egy lábosba a kockára vágott hagymát zsíron megdinszteljük, hozzá rakjuk a húst, az egészet kissé átpirítjuk, így már mehet a kerámia edénybe. Belerakjuk a többi hozzávalót felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. A mázas cserépedényeket nem szükséges beáztatni használat előtt, de érdemes a kemencét fokozatosan melegíteni, ne hirtelen kapja a hőt, ne legyen a cserépedény hideg sem a belevaló. 200-220 fokos kemencében, két és fél óra kell neki, időnként nézzünk rá kavarjuk meg, ha kell pótoljuk a folyadékot.