Kürtöskalácshoz:
220 ml langyos tej
3 ek cukor
20 g (friss) élesztő
500 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
50 g vaj
A sütéshez:
6 ek. olvasztott vaj
6 - 8 ek. kristálycukor
fahéj vagy kakaó
6 db üres sörös doboz alufóliába csomagolva
Az élesztőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk.A tésztát összedagasztjuk,majd egy órát kelesztjük.Ha már szépen megkelt kinyújtjuk,csíkokra vágjuk és az előre alufóliába csomagolt,bevajazott sörös dobozra tekerjük.Egy tálcára kristálycukrot szórunk,melyben meghempergetjük a tésztát.
Egy tepsire sütőpapírt teszünk, ebbe állítjuk és mehet a kemencébe ami úgy 200 fokos legyen. 10 perc után érdemes ránézni nehogy megégjen, hamar megsül 12-14 perc. Még melegen szórjuk meg fahéjas cukorral, vagy kakaóporral.