Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Kürtöskalácshoz:

220 ml langyos tej

3 ek cukor

20 g (friss) élesztő

500 g liszt

1 csipet só

1 db tojás

1 db tojássárgája

50 g vaj

A sütéshez:

6 ek olvasztott vaj

6 - 8 ek kristálycukor

 fahéj vagy kakaó

6 db üres sörösdoboz alufóliába csomagolva

Az éleszőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk.A tésztát összedagasztjuk,majd egy órát kelesztjük.Ha már szépen megkelt kinyújtjuk,csikokra vágjuk és az előre alufoliába csomagolt,bevajazott sörös dobozra tekerjük.Egy tálcára kristálycukrot szórunk,melyben meghempergetjük a tésztát.

Egy tepsire sütőpapirt teszünk,ebbe állítjuk és mehet a kemencébe ami kb 200 fokos legyen.10 perc után érdemes ránézni nehogy megégjen,hamar megsül 12-14 perc.Még melegen szórjuk meg fahéjas cukorral,vagy kakaóporral.