Kürtöskalácshoz:
220 ml langyos tej
3 ek cukor
20 g (friss) élesztő
500 g liszt
1 csipet só
1 db tojás
1 db tojássárgája
50 g vaj
A sütéshez:
6 ek olvasztott vaj
6 - 8 ek kristálycukor
fahéj vagy kakaó
6 db üres sörösdoboz alufóliába csomagolva
Az éleszőt felfuttatjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk.A tésztát összedagasztjuk,majd egy órát kelesztjük.Ha már szépen megkelt kinyújtjuk,csikokra vágjuk és az előre alufoliába csomagolt,bevajazott sörös dobozra tekerjük.Egy tálcára kristálycukrot szórunk,melyben meghempergetjük a tésztát.
Egy tepsire sütőpapirt teszünk,ebbe állítjuk és mehet a kemencébe ami kb 200 fokos legyen.10 perc után érdemes ránézni nehogy megégjen,hamar megsül 12-14 perc.Még melegen szórjuk meg fahéjas cukorral,vagy kakaóporral.