A tésztához:
1+2 dl tej
25 g élesztő,1 kk.kristálycukor
80 g kristálycukor
500 g finomliszt
só
2 tojássárgája
8 ek. olaj ( vagy 80 g vaj)
A töltelékhez:
1 csokor kapor
2 tojás
120 g porcukor
500 g tehéntúró
A kenéshez:
1 tojás sárgája
1 tk olaj vagy vaj
A tésztához 1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és 1 kávéskanál cukrot, majd felfuttatjuk.
Egy tálba mehet a liszt majd beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék 2 dl langyos tejet, 1 csipet sót, 80 g cukrot, 2 tojássárgáját, és az olajat. A hozzávalokat bedagasztjuk majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez a kaprot finomra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd a tojássárgákkal, a porcukorral és a kaporral együtt a túróhoz keverjük.
A tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kb 10x10 cm-es négyzetre vágjuk. Közepükre 1-1 kanál tölteléket halmozunk, egymással szemközti csúcsaikat egymásra hajtjuk aztán sütőpapírral bélelt tepsibre rakjuk és 20-25 percig kelni hagyjuk. A kemencét előmelegítjük 200 °C-ra.
A maradék 1 tojássárgáját elkeverjük 1 kk. olajjal, megkenjük vele a batyuk tetejét, és a kemence középső szintjén kb 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük,20 perc után már érdemes ránézni.
A tölteléket édesre is készíthetjük.