Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

A tésztához:

1+2 dl tej

25 g élesztő,1 kk. kristálycukor

80 g kristálycukor

500 g finomliszt

2 tojássárgája 

8 ek. olaj ( vagy 80 g vaj)

A töltelékhez:

1 csokor kapor

2 tojás

120 g porcukor

500 g tehéntúró

A kenéshez:

 1 tojás sárgája

 1 tk olaj vagy vaj

 A tésztához 1 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt és 1 kávéskanál cukrot, majd felfuttatjuk.

Egy tálba mehet a liszt  majd beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék 2 dl langyos tejet, 1 csipet sót, 80 g cukrot, 2 tojássárgáját, és az olajat. A hozzávalókat bedagasztjuk majd meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.
 A töltelékhez a kaprot  finomra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval felverjük, majd a tojássárgákkal, a porcukorral és a kaporral együtt a túróhoz keverjük.

A tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kb. 10x10 cm-es négyzetre vágjuk. Közepükre 1-1 kanál tölteléket halmozunk, egymással szemközti csúcsaikat egymásra hajtjuk  aztán sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 20-25 percig kelni hagyjuk. A kemencét előmelegítjük 200 °C fokra.
 A maradék 1 tojássárgáját elkeverjük 1 kk. olajjal, megkenjük vele a batyuk tetejét, és a kemence középső szintjén kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük,20 perc után már érdemes ránézni.

A tölteléket édesre is készíthetjük.