Hozzávalók a tésztához:
60 dkg liszt
3 tojás sárgája
5 dkg élesztőt 4 dl tejben 6 dkg cukorral felfuttatni
3 evőkanál étolaj (vagy vaj)
csipet só
Töltelék: 25 dkg ír vaj, 20 dkg barna cukor vagy kókuszvirág cukor.
Tetejére: 2,5 dl főzőtejszín 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
Lágy tészta lesz belőle. 50 percig kelesztettem, közben 25 dkg ír vajat felolvasztottam annyira, hogy még kenhető legyen. Kelesztés után fél cm vastagra nyújtottam a tésztát, megkentem a vajjal, rászórtam a cukrot. Feltekertem, 1,5 ujjnyi vastag szeletekre daraboltam. A kemencét 170-180 fokra "izzítottuk", legjobb ha már nincs láng csak a vastag parázságy. Összesen 40 percig sül, ebből 20 perc után kell a főzőtejszínt rálocsolni. Ha marad másnapra... ugyanolyan puha, mint frissen.