Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt

3 tojás sárgája

5 dkg élesztőt 4 dl tejben 6 dkg cukorral felfuttatni

3 evőkanál étolaj (vagy vaj)

csipet só

Töltelék: 25 dkg ír vaj, 20 dkg barna cukor vagy kókuszvirág cukor. 

Tetejére: 2,5 dl főzőtejszín 1 cs. vaníliás  cukor

Elkészítés:

Lágy tészta lesz belőle. 50 percig kelesztettem, közben 25 dkg ír vajat felolvasztottam annyira, hogy még kenhető legyen. Kelesztés után fél cm vastagra nyújtottam a tésztát, megkentem a vajjal, rászórtam a cukrot. Feltekertem, 1,5 ujjnyi vastag szeletekre daraboltam. A kemencét 170-180 fokra "izzítottuk", legjobb ha már nincs láng csak a vastag parázságy. Összesen 40 percig sül, ebből 20 perc után kell a főzőtejszínt rálocsolni. Ha marad másnapra... ugyanolyan puha, mint frissen.