Zöldséges csirkecomb mohácsi kemencés kerámiatálban
6 csirkecomb
10 dkg szalonna
4-5 db burgonya
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 db paprika
1 db paradicsom
só
bors
ételízesítő
A zöldségeket megtisztítom nagyobb darabokra vágom.
A csirkecombokat megmosom, sózom, borsot darálok mindkét oldalára.
A szalonnát apró kockákra vágom, és beleterítem a tál aljára. Krumplit teszek bele, kevés vegetát szórok, kicsit megsózom borsozom.
A csirkecombokat ráteszem, a többi zöldséggel.1 dl vizet öntök alá lehetőleg az edény fala mentén, nehogy lemossam a fűszereket.
Lezárom a tálat és a kemencébe teszem,1 óra után leveszem a tál tetejét, és fedő nélkül fejezem be a sütést, a kb. 200 fokon.