Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha a "X" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Zöldséges csirkecomb mohácsi kemencés kerámiatálban

6 csirkecomb

10 dkg szalonna

4-5 db burgonya

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2-3 db paprika

1 db paradicsom

bors 

ételízesítő

A zöldségeket megtisztítom nagyobb darabokra vágom.

A csirkecombokat megmosom, sózom, borsot darálok mindkét oldalára.

A szalonnát apró kockákra vágom, és beleterítem a tál aljára. Krumplit teszek bele, kevés vegetát szórok, kicsit megsózom borsozom.

A csirkecombokat ráteszem, a többi zöldséggel.1 dl vizet öntök alá lehetőleg az edény fala mentén, nehogy lemossam a fűszereket.

Lezárom a tálat és a kemencébe teszem,1 óra után leveszem a tál tetejét, és fedő nélkül fejezem be a sütést, a kb. 200 fokon.